Nezaradené
14. decembra 2021

Interview with Tomáš Pimpara

Tomáš Pimpara je vedúcim logistiky v Rossmann Czech Republic, druhom najväčšom nemeckom drogériovom reťazci. Má plnú zodpovednosť za skladovanie a tok tovaru v spoločnosti pri tvorbe strednodobých a dlhodobých stratégií.


1. Rozvoj technológií a digitalizácia zohrávajú zásadnú úlohu pri úspešnom rozširovaní podnikania. Aké riešenia ste implementovali na optimalizáciu vašich procesov?
Vyzdvihnul bych především nejnovější technologii hlasového vychystávání zboží, kde není třeba headset. Skokově nám to navýšilo produktivitu práce. Dále vyvíjíme interní skladový SW na měření a vyhodnocování produktivity práce, docházky a řízení dalších podpůrných procesů probíhajících na skladě. Momentálně testujeme bezpapírový příjem zboží na našich prodejnách.

2. E-commerce sektor prekvitá. Ako si vyberáte svojich strategických partnerov, aby ste poskytli tie najlepšie možné služby zákazníkom a efektívne doručovanie zásielok „last mile delivery”?
E-comm je pro nás nový sektor, náš e-shop jsme spustili teprve ke konci roku 2021. Při výběru partnerů jsme hleděli především na přidanou hodnotu, kterou mohou nabídnout naším zákazníkům. Cílem je se výrazně odlišit od toho, co je již na trhu standardem. Chceme naplno využít síť našich prodejen a zákazníkům připravit zboží k vyzvednutí do několika desítek minut. Zatím se nám to daří skvěle. Samozřejmě nabízíme i doručení domů, kam budeme investovat čas a prostředky v průběhu tohoto roku.

3. Ekonomika utrpela najvýraznejší pokles od Veľkej hospodárskej krízy. Aké zmeny/prispôsobenie vašej stratégie ste museli v Rossmann vykonať vzhľadom na infláciu?
Měli jsme obrovské štěstí, naše prodejny zůstali během epidemie otevřené. Přesto jsme se ale museli naučit reagovat mnohem pružněji, především z pohledu změny spotřebitelského chování a skladby síly našich prodejen. Naučili jsme se mnoho nových věcí a většina z nich již zůstane v našem portfoliu krizových řešení. Inflační tlak již pociťujeme, proto se tento rok hodně zaměřujeme na zvýšení efektivity, abychom nemuseli rostoucí ceny vstupů promítnout plně zákazníkovi. 

4. Problém trvalej udržateľnosti naberá na intenzite. Čo Rossmann a ekologická zodpovednosť?
Troufnu si říci, že mezi retailisty patříme k nejlepším již delší dobu. Nechci mluvit za celou společnost, ale v případě logistiky již mnoho let nevyužívám strečovou folii, na prodejny dodáváme vše ve vratných obalech, máme velmi vysokou penetraci poolingových palet a ve vozovém parku máme vozidla na LPG. V současné době řešíme i problematiku odpadů.

ROSSMANN je druhý největší německý drogistický řetězec, provozuje v devíti evropských zemích více než 4 000 prodejen a zaměstnává více než 56 000 pracovníků. ROSSMANN v České republice je společný joint venture Dirk Rossmann GmbH Německo a A.S. Watson Hongkong. A.S. Watson je největší health & beauty retailer s celosvětovým obratem 17 miliard euro a počtem obchodů 15 000. V České republice má ROSSMANN 158 prodejen s ročním obratem 4,5 miliardy Kč. ROSSMANN se řídí potřebami a přáními svých zákazníků. Společnost ROSSMANN jako jediná vyvinula výhradně digitální věrnostní program v aplikaci – ROSSMANN CLUB. Ve svých moderních prodejnách ROSSMANN nabízí zákazníkům vedle širokého a kvalitního sortimentu značkových produktů také výrobky vlastních značek ISANA, Babydream, enerBIO, Alterra, Ideenwelt /Svět nápadů/ a další. Výrobky privátních značek Alterra a enerBiO jako první v ČR získaly mezinárodní ocenění pečetí kvality GREEN BRANDS za udržitelné podnikání. ROSSMANN je rámci svého působení vedoucím na poli udržitelnosti, což dokládá i projekt ve vybraných prodejnách Drogerie bez obalu. Od r. 2009 společnost přerozdělila více než 62 mil. Kč na pomoc ohroženým dětem a rodinám v nouzi.

www.rossmann.cz
0 days 0 hours 0 minutes 0 seconds
BUY TICKETS